dissabte, 26 de maig del 2012

LA NOSTRA FESTA VERDAGUER

Com cada Maig, temps de flors i d'esplet de la natura, l'escola celebra la Festa Verdaguer, sempre pels volts del 17 de Maig, data del naixement de Jacint Verdaguer, el nostre Mossèn Cinto.
És una festa lligada a les celebracions d'un poble, Folgueroles, que recorda i reviu el seu poeta més estimat.
Precisament aquest any es commemoren els 60 anys dels Amics de Verdaguer, o si més no del moment en què una colla de folguerolencs i verdaguerians van posar fil a l'agulla a una entitat que ha estat l'ànima mater d'aquesta gran trobada anyal. Festa Verdaguer o Quinzena literària, tant se val.
L'escola hi participa activament amb un projecte que es treballarà a cada classe i que formarà part d'una exposició oberta , durant el primer cap de setmana, a tothom que hi estigui interessat.
Les propostes són fruit d'una col·laboració entre la Fundació Verdaguer i les mestres de l'escola.
El tema d'aquest curs ha girat entorn al Racó de Mossèn Cinto, al costat de l'església, inaugurat també fa 60 anys. El sembrador, baix relleu sobre un esbós de Manolo Hugué presideix aquest espai. El versos de Mossèn Cinto hi són presents en una placa i en un padronet que s'hi instal·là el 1952, cinquantenari de la mort del poeta.
Aquest Racó ha estat motiu d'estudi per part dels alumnes d'Educació Infantil i els alumnes de Cicle Inicial han endreçat i replantat el jardí. I, en una nova inauguració, la colla de Cicle Mitjà han cantat una cançó de Joan Vilamala que també els ha acompanyat amb l'acordió.
Reproduccions d'aquest racó a l'escola, l'ofici de picapedrer , el moment històric de la guerra i la postguerra i el dia de la inauguració l'any 1952 ( recordant la figura del Doctor Eduard Junyent, que seleccionà les primeres plaques escampades pels carrers del poble amb versos del poeta), la memòria històrica ( els avis parlen de la guerra), les llindes de les cases, noves tècniques d'expressió artística...formen el gruix de l'exposició escolar.
A la tarda  la trobada al pavelló fou tot un èxit. El teatre i la música, amb les cançons dels més petits i la cantata "El follet valent", en la veu dels alumnes de Primer fins a Quart, ens van emocionar a molts.
Les festes així ens fan xalar i ens fan grans. Són un massatge pel cor. Per molts anys, Folgueroles!

Per veure més fotos cliqueu la imatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada