dilluns, 22 d’agost del 2011

100 ANYS DE VALOR : HOMENATGE A ENRIC VALOR


Puc dir que fou Enric Valor el primer rondallaire que vaig llegir. Fou el llibre Meravelles i picardies el que em mostrà un món fabulós i proper i tan desconegut.
Jugaré amb el mot valor i no seré l'única. Perquè Enric Valor va tenir el valor, la valentia de recuperar la nostra llengua en un temps d'erm i por.
Som un poble tossut i que ha mantingut viva la tradició oral a cada casa a cada llogaret. Aquest amor per la llengua portarà a Enric Valor a recórrer la seva terra per salvar-ne els mots, les expressions particulars i la cultura ancestral. Ho estudiarà i ens ho llegarà amb la seva obra escrita extensa.Tot un treball de formigueta per la llengua.
Avui és un bon dia per glossar la seva figura i la seva obra. Entre tota la colla donar a conèixer al gran públic un gran escriptor i lingüista. A partir d'avui cal tenir-lo present a les escoles d'arreu del país. Cal donar-li el valor que es mereix i no podem permetre'ns el luxe d'ignorar-lo.

El logo, que és de Josep Porcar de Blogs de Lletres, us portarà al blog 1 entretants promotor d'aquest homenatge, juntament amb Víctor Pàmies i el mateix Josep Porcar. Hi trobareu l'índex dels blocs participants. Tota una lliçó. Obriu la finestra.

Ah, i a la cova d'en Jerri les descobertes dels nens i les nenes de tercer de Primària del CEIP Santa Bárbara de Tous de València. Molt, molt interessant.

2 comentaris:

  1. Gràcies per la teua col·laboració en aquesta jornada commemorativa d'Enric Valor.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la teua col·laboració en aquesta jornada commemorativa d'Enric Valor.

    ResponElimina