divendres, 12 d’agost de 2011

L'AMOR PELS LLIBRES


Aquest estiu, m'estic esplaiant a cor què vols. Com una una bona sibarita o una golafre, depèn de com es miri. M'agrada variar. Com en el menjar. Vist de fora diríeu que és un bon batibull.
La lectura és com el menjar. Hi ha lectures que són per degustar-les lentament, d'altres són per empassar-se-les sense mastegar. I per mi, aquest temps de lectora plaent és l'estiu.
Per això, per poder-me escarxofar a la gandula o al sofà amb un bon llibre a les mans. Com un bon vi. Abans de tastar-lo ens mirem l'ampolla , la forma, el color translúcid que ens deixa intuir només o ens mostra sense trampes el contingut, color que ens evoca olors i sensacions.
El llibre aquest continent ple de sorpreses capaç d'enganxar-nos, de remoure'ns per dins, de transportar-nos sense més al lloc més inversemblant. El llibre es deixa tocar i fa olor i t'allibera tot un món de sensacions i records únics.
Aquest petits tresors anomenats llibres estan en perill d'extinció?
Des de l'estiu passat que hi ha un debat obert entorn de la reutilització dels llibres a les aules. Perquè una cosa són els llibres escolars i l'altra els llibres de lectura. Existeix un manifest defensant el dret a la biblioteca personal i a la no reutilització d'aquests llibres de contingut literari. Si cliqueu el logo de la campanya el podreu llegir, veure les opinions de diferents persones adherides ( algunes aparegudes a la premsa) i signar-lo si hi esteu d'acord.

Us adreço a l'escrit d'Anna Manso, escriptora i mare, que amb el títol Llibres a l'escola, llibres a casa va publicar al seu bloc Manso Organixeixon, el juny de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada