dilluns, 27 de maig del 2013

LA NOSTRA BIBLIOTECA

A punt d'acabar un nou curs. Des de la distància de ser fora de l'escola, em permeto valorar una vegada més, i ara públicament, la tasca de bibliotecària escolar.
És un moment difícil per a l'escola pública catalana (no cal parlar-ne, ho sap tothom), la qual cosa incideix en menys hores per poder tirar endavant una tasca, que no és lectiva, per part de la bibliotecària i de la Comissió de Biblioteca.
La feina de la biblioteca és pràctica al cent per cent i de dedicació gairebé exclusiva. En aquests moments de panorama incert, toca sumar els esforços d'una Comissió àmplia i competent i d'un Claustre totalment implicat.
Arribar a tenir una biblioteca com la que té l'escola , no és perquè si.
En el seu moment la Direcció de l'escola hi va apostar tot aportant mitjans i esforços.
Mestres que s'han format per ser bones bibliotecàries escolars necessiten hores per dinamitzar i tenir al dia la biblioteca. Aquesta tasca, però, és impossible, avui per avui, sense l'ajut de la Comissió i la responsabilitat de tota la comunitat educativa.
Toca com escola, fer un pas endavant i implicar-se amb responsabilitat perquè la biblioteca és de tots. És l'espai comú d'estudi per excel·lència. Hi ha un treball fet i una normativa pactada que cal conèixer i respectar.
La biblioteca de l'escola Mossèn Cinto és una biblioteca dinàmica. Si fa tot un treball sistemàtic d'animació lectora amb Cal Llibre, es proposen un mínim de dues activitats durant el curs (la Tardor Literària i Sant Jordi) i coordinem les sortides al Bibliobús i a les Biblioteques Can Butjosa i Joan Triadú.
El fons bibliogràfic s'ha enriquit abastament gràcies a què tenim uns alumnes de Cicle Superior que són uns investigadors de la memòria històrica i no paren de rebre premis Baldiri Reixac.
Posar aquests llibres a mans dels nostres alumnes és una feinada : folrar, teixellar, catalogar,...d'una manera constant i sistemàtica. Cal exercir de bibliotecaris. Calen hores i calen mans.
No es pot perdre la il·lusió ni deixar perdre tot un treball esmerçat. Els llibres són un llegat d'escola, les persones passen però els llibres queden.
Una biblioteca que es fa mirar i això ho teniu, però no us podeu conformar en què ja està tot fet. El granet de sorra tothom li pot aportar. Ara toca!

1 comentari:

  1. Per tot el que has comentat i per una manera de ser i de fer, la biblioteca enyorarà la teva absència i nosaltres també.

    La comissió orfe

    ResponElimina