divendres, 17 de maig del 2013

17 DE MAIG : FOLGUEROLES CELEBRA EL NAIXEMENT DE JACINT VERDAGUER



"Quan a Olot jo l'aprenia
mon ofici dava pler,
cada poble a on floria
me semblava un claveller,
Mos clavells i roses veres
jo plantí en eixes riberes,
eren, ai!, jardins les eres
i jo n'era el jardiner.
Só barretinaire
de Prats de Molló;
me diuen cantaire,
més no canto gaire,
més no canto, no.
..."
Jacint Verdaguer, La Barretina
A l'escola celebrem la Festa Verdaguer.
 Durant quinze dies Folgueroles recorda i festeja el naixement de Mossèn Cinto, Jacint Verdaguer i Santaló, nascut un 17 de Maig de 1845.
La nostra escola Mossèn Cinto participa activament en aquesta festa popular. Des de la participació de manera espontània en les diferents activitats que organitzen la Fundació  Verdaguer i Amics de Verdaguer fins a la col·laboració conjunta que es tradueix en una exposició oberta al públic, el dissabte 18 de Maig de 4 a 6 de la tarda a l'escola.
Amb al títol " SOM HEREUS DE LA LLENGUA DE VERDAGUER", els diferents cicles han estudiat i investigat diferents aspectes d'aquest llegat verdaguerià i que cada mes de maig s'ensenyoreja de Folgueroles i dóna veu amb tossudesa a una manera d'entendre i de viure la nostra llengua i la nostra cultura popular. La barretina, el flabiol, les paraules que no volem que es perdin,...i sobretot  la poesia de Verdaguer que obre l'exposició amb tota la seva càrrega simbòlica i reivindicativa " Lo Pi de les Tres Branques".
A més de visitar-nos, podeu fer el seguiment d'aquest treball escolar a través de la website : Som hereus de la llengua de Verdaguer.
. Informació de la Quinzena Verdaguer 2013.
.Cadena humana per la llengua de l' Escola Mossèn Cinto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada