dimecres, 16 de maig del 2012

17 DE MAIG : ELS 167 ANYS DE MOSSÈN CINTO

Una flor, boscana, de les que li agradaven tant.Bonets de capellà (Aquilegia vulgaris) Lilosa i al cel. Pel Mossèn, en l'aniversari del seu naixement.
A Folgueroles, a l'escola també, anem fent els preparatius per celebrar-ho com cal.
Aquest 2012  celebrem els 60 anys de la Festa Verdaguer a Folgueroles. L’any 1952, en ocasió del cinquantè aniversari de la mort de Jacint Verdaguer, va sorgir la idea de crear una entitat que vetllés i assegurés la memòria i la difusió de la vida i l’obra de Mn. Cinto. En aquella ocasió es va fer el Racó de Mossèn Cinto al costat de l'església Parroquial, i on des del 1945 (any del centenari del naixement) hi havia un baix relleu dedicat al sembrador obra de Manolo Hugué, tot col·locant-hi un monòlit i un petit brollador. Al cap d'uns quants anys la festa prendria volada de la mà dels Amics de Verdaguer.
El divendres, dia 18, ens trobarem al Racó de Mossèn Cinto per recuperar-lo una altra vegada. Els alumnes de Cicle Inicial  han estat els encarregats d' arranjar-lo i replantar-hi flors. La inauguració serà amb estrena de cançó, l'autor de la qual és Joan Vilamala.
A la tarda, la festa continuarà al pavelló municipal. Tots els alumnes de l'escola faran la seva actuació, cançons, danses i la cantata "EL follet valent".
.Vegeu el programa de la Quinzena literària aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada