dimecres, 6 d’abril del 2011

UNA VEGADA HI HAVIA...




Una colla de contacontes, contistes, rondallaires, narradors, ... que es van trobar, un bonic dissabte d' Abril, a la biblioteca de Can Butjosa a Parets del Vallès.
Un bon dia per trobar-se i coincidint amb el 2 d' Abril, data de naixement d'un contista universal, Hans Christian Andersen, Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.
Es trobaren per parlar i reflexionar sobre els contes. Per què expliquem contes? Què sentim quan expliquem contes? Com ens ajuden els contes? Les emocions viscudes i les que ens desvetllen. Els sentiments que flueixen i s'eduquen. L'escolta, el plaer, la riquesa del llenguatge, l'empatia, la trobada comunicativa, la màgia... Paraules com por, mort, gelosia, amor, pena, compassió, guerra...amb tota la seva càrrega emotiva i de record personal...Cadascun dels contacontes hi va posar un trosset d'ànima a base de paraules inspirades, fruit de la vivència compartida.
I tota la colla va evidenciar que estimaven els contes i que volien explicar-ne i compartir-los i donar-los. Per la seva força, per la seva màgia , pel seu llenguatge, pels sentiments i les emocions que recreen. Com reflexionava la Mercè: Podem negar els contes als nostres fills?

Il·lustració: Loreto Salinas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada