divendres, 1 de març del 2013

CENTENARI JOANA RASPALL




La Sala Ibèria va acollir l'acte inaugural de l'Any Joana Raspall, que se celebrarà durant el 2013 amb motiu del centenari de l'escriptora i poetessa santfeliuenca.
En el marc de l'homenatge va tenir lloc la projecció d'un audiovisual sobre la trajectòria personal i professional de Joana Raspall, així com un recital poètic conduït per l'actriu santfeliuenca Fina Rius, en què també van participar diversos col·lectius de la ciutat com L'hora del conte, Tertúlies literàries del Bar de l'Ateneu, Club de lectura, Dones amb Veu, Lectures en veu alta, Escriure en català, Tertúlia literària del Casal de la Gent Gran i la Tertúlia Literària Martí  Dot.
L'acte d'obertura també va comptar amb les actuacions de Joan Dausà, la Cobla SantJordi, Roses Blaves de l'Agrupació Cultural Folklòrica i Carlos Muñoz d'Òpera Sant Feliu; i la interpretació de les cantates dedicades a Joana Raspall "L'hora perduda", a càrrec dela Coral Tic Tac, i "Joana i les set magnífiques", escrita per Miquel Desclot i musicada per Joan Josep Blay, a càrrec de la Coral de l'Escola Municipal de Música. A la cerimònia, conduïda pel periodista Ernest Cauhé, nét de l'homenatjada, també hi va participar el grup Els Cremats.
A l'acte, que va comptar amb la presència de Joana Raspall i la seva família, van intervenir la consellera d'Ensenyament dela Generalitat, Irene Rigau; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José. També hi van ser presents exalcaldes del municipi i figures destacades de l'àmbit de la cultura com Vicenç Villatoro, director de l'Institut Ramon Llull.
En el marc de l'Any Joana Raspall hi ha previstes una llarga llista d'activitats, moltes de les quals traspassaran les fronteres de Sant Feliu de Llobregat. Hi haurà exposicions, recitals, jornades, teatre, simposis de poesia, etc. A més, el Palau Falguera acollirà una exposició commemorativa de l'Any Joana Raspall i l'Exposició Nacional de Roses aquest any estarà dedicada a la poesia.  

Imatge extreta, durant l'acte inaugural, de El blog de  Joana Raspall Juanola .
 Per més informació:
A la columna d'enllaços i en el lloc d'honor, hi tenim l'entrada (amb un clic) a El blog de Joana Raspall Juanola , creat per la seva filla Imma Cauhé en motiu dels cent anys de la poetessa i escriptora. Feu-hi un cop d'ull de tant en tant per saber tot  el que es fa per celebrar-ho.

6 comentaris:

  1. Com aguanta la Joana Raspall amb 100 anys!!
    I encara escriu poemas

    ResponElimina
  2. Uf quants anys que té la Joanna Raspall.

    ResponElimina
  3. quans anys 100 son molts esperem que aguanti molts més anys i que no pari d'escriure poemes!!!!

    ResponElimina
  4. el bloc esta molt bé!! i felicitats perquè 100 anys ja són moltíssims i que n'aguanti molts més!!!

    ResponElimina
  5. Caram la Joana Raspall quants anys i que en duri més

    ResponElimina
  6. La Joana Raspall espero que segueix així i fagi més de les seves poesias!!!

    ResponElimina