dimecres, 7 de març del 2012

8 MARÇ : DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Una bona manera de commemorar  el Dia internacional de les dones és anar al teatre. El proper diumenge, 11 al Centre Cultural , a les 6 de la tarda, el Grup de Teatre Atlàntida oferirà l'obra Demà coneixeràs en Klein  de Toni Cabré.
El bloc de Bib Botó ens descobreix la ressenya de Susanna Àlvarez del llibre ( tan interessant per mestres com per a les famílies) : Les heroïnes contraataquen : models literaris contra l'universal masculí a la literatura infantil i juvenil de Bel Olid, VIII Premi Rovelló d'Assaig de Literatura Infantil i Juvenil 2010.
A nivell educatiu hi ha molta feina a fer, malhauradament repetim uns models massa estereotipats, només cal veure la publicitat  i es fa difícil lluitar, a casa i a l'escola, contra corrent. Vegeu les propostes educatives que se'ns fan des de l'Xtec, en els programes d'innovació educativa referents a la coeducació.
I, un punt de reflexió:
En aquesta nostra societat, que presumeix de moderna i igualitària, quantes dones pintores, investigadores, escriptores, esportistes, inventores....de nomenada coneixeu? Dels temps actuals, potser alguna, poques. I dels temps passats? N'hi ha..., però estan silenciades. Us recomano que feu un repàs al Diccionari Biogràfic de  Dones.
La memòria de les dones, també l'hem de recuperar.

Per saber-ne més: Lynn Margulis i les dones en la ciència a Diari de l'escola de Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada