ESCOLA MOSSÈN CINTO FOLGUEROLES
dijous, 14 de juliol del 2011
UN ESTIU PER APRENDRE
De moment, a la biblioteca, no tanquem per vacances. Ben al contrari, hem començat llegint i fent proposta d'activitats, o si més no, obrint ventalls de possibles activitats. La columna de la dreta és plena de novetats i va canviant.
Val a dir que tenim el nostre Jerri, el nostre drac de biblioteca particular pels qui no el coneixeu, en el seu cau triant i remenant llibres i webs de la xarxa (només surt de la Biblioteca per Sant Jordi , de moment, té poc més d'un any, és un nadó, savi, però nadó). A la cova el trobareu en plena activitat.
L'estiu és un bon moment per aprendre i per realitzar aquells tasques que tant ens agraden i que durant l'any no podem fer amb tranquil·litat. L'aprendre, ja sigui amb cursos, cursets, camps d'aprenentatge, escoles d'estiu, estades a l'estranger, llegint, escrivint, conversant, organitzant, programant, viatjant, visitant, escoltant, pintant, cosint, pensant, passejant ..., segur que és un dels objectius que ens atrauen més per fer a l'estiu. La veritat és que si hem pogut gaudir d'un bon estiu i ens hem pogut permetre un lleure savi arribem a la tardor havent crescut interiorment i intel·lectualment.
I una cosa que m'he pogut permetre, de moment, anar a la presentació del llibre d'un bon amic de lletres , ens trobem cada any a la Vetllada Literària d'Olost.
Ramon Breu, historiador i professor de Secundària, va presentar ahir a la Casa del Llibre (antiga Llibreria Bertrand) de la Rambla de Catalunya de Barcelona, el llibre La Catalunya soviètica : Un somni que venia de Moscou, editat per Ara llibres i dins la Sèrie H.
Aquest llibre seguint la línia dels de la mateixa col·lecció tracta un tema històric , que no és gens nou però que ha estat oblidat, injustament oblidat. La revolta bolxevic a la Rússia de 1917 contra una monàrquia totalitària i medieval i que fou capaç de capgirar la vida de tot uns pobles, va interessar a més d'un polític i intel·lectual de l'època i va obrir portes d'esperança cap una nova manera de viure la societat, la utopia comunista per al poble treballador.
Escolteu el programa de Catalunya Ràdio En guàrdia! en que Enric Calpena ( que per cert, ha prologat el llibre de Ramon Breu ) entrevista l'autor conjuntament amb l'historiador Josep M. Solé i Sabaté.
Si cliqueu la imatge del llibre accedireu al bloc Hospitalet escriu de les Biblioteques de l'Hospitalet. Veureu la ressenya sobre l'autor i l'obra:
Etiquetes de comentaris:
Catalunya Ràdio,
Enric Calpena,
Josep M. Solé i Sabaté,
la nostra història,
llibres recomanats,
Ramon Breu
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada