dissabte, 26 de febrer del 2011

CANIGÓ AL LLIBRE TANT DE GUST...SENYOR VERDAGUER

Ahir, es presentà el llibre Tant de gust...Senyor Verdaguer de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, a la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles.
Com ja sabeu, enguany s'escau el 125è aniversari de la publicació del poema de Mossèn Cinto Canigó.
Les autores, M. Carme Bernal i Carme Rubio, acompanyades de la il·lustradora Montse Ginesta en representació de Publicacions de l'Abadia de Montserrat i després d'unes breus paraules de Carme Torrents presidenta de la Fundació Verdaguer, ens van fer un tast del seu llibre.
Tant se gust... Senyor Verdaguer, és el sisè de la col·lecció Tant de gust... que dedicada als autors clàssics i que amb el logo identificatiu de Lectura Fàcil ( amb la normativa internacional de l'IFLA) s'adreça a col·lectius amb dificultats lectores i de comprensió. Ha esta il·lustrat per Sonia Pulido.
Les autores es consideren continuadores de la línia pedagògica iniciada, als anys vint del segle passat, pel pedagog Artur Martorell, que va voler apropar els clàssics catalans als joves tot fent-ne adaptacions acurades i respectuoses amb l'original i ben il·lustrades ( Canigó, adaptació d'Artur Martorell; il·lustració Quelus; Biblioteca Grumet, Editorial Proa en la col·lecció Les obres mestres explicades als infants). I també, seguint l'exemple de la tradició editorial europea (Anglaterra, França...) que estima els seus clàssics i vol fer-ne difusió.
Aquest llibre a més d'apropar-nos la figura de Verdaguer a través de la seva biografia ens endinsa de ple en el poema Canigó. Que en paraules de les autores és un poema extraordinari, ple d'acció, de màgia, d'història i que és romàntic, apassionat i dramàtic, emocionant i un debat continu d'emocions( deure/amor, ràbia/pena...), descriptiu d'una manera minuciosa del Pirineu i l'orígen d'un sentiment nacional...
Aquest és el segon llibre sobre Verdaguer de Maica Bernal i Carme Rubio. Recordeu Jacint Verdaguer, l'home que creava mons d'Eumo editorial?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada