dissabte, 20 de novembre del 2010

CONTRA LA VIOLÈNCIA

Tristement ens cal commemorar i recordar, ni que sigui un cop l'any, la violència i en aquest cas concret la violència de gènere. Dedicar un dia a l'acció en contra d'aquesta injustícia tan dfícil d'erradicar de la nostra societat civilitzada i pretesament igualitària.
La violència contra les dones és un abús que no només afecta a la víctima en qüestió sinó també als fills, si en té i al propi botxí, abusador, en un cercle viciós difícil de trencar.
Des de la família, l'escola i la societat, no sempre som justos ni generosos amb les persones maltractades i aquí dic persones. És innimaginable el patiment que genera el maltractament per part d'una persona estimada. Calen teràpies valentes per sortir d'aquest infern.
Des del nostre àmbit educatiu ens cal reflexionar sobre la broma fàcil, l'estereotip masclista, la tonteria mediàtica, el femeni i el masculí típics, la intolerància vers la diferència.
Doneu un cop d'ull a les propostes de l'Xtec tot clicant el logo.
És interessant el Dossier Prevenció per a la violència de gènere per a les AMPAs i escoles de primària de Barcelona, de la Xarxa catalana de joves TRENQUEM EL SILENCI.
I, una exposició fotogràfica que s'inaugura aquest proper dissabte a Calders : Per què tu, DONA? Queta Buxó i Josep Salvans, en els seus nombrosos viatges arreu del món són testimonis de la vida de les dones i l'ull màgic de la càmara ens permet veure i viure aquesta crua realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada